Kiire ja ökonoomne retsept “Essen Rezepte”, mis meeldib kogu perele! Lihtne ja maitsev pirukas hakkliha ja kartuliga sobib nii täiskasvanutele kui ka lastele. Täidis koosneb vaid 3 koostisosast: veisehakkliha, riivitud kartul ja šalottsibul koos vürtsidega.
Taigna valmistamine on väga lihtne. Võid kombineerida hapukoorega, väga maitsev! Saate muuta täidist nii, et see sisaldaks oma lemmikaineid.
Lihatäidise ja kartuliga pirukas – õrn, mahlane ja aromaatne!
Sulata pannil 1/2 tassi võid ja prae 450 g veisehakkliha keskmisel kuumusel segamata 2 minutit. Haki 1 šalottsibul peeneks ja lisa hakklihale.

Maitsesta 1/2 tl soola, 1/2 tl jahvatatud musta pipra, 1/4 tl köömnete, 1/4 tl koriandri ja 1/2 tl kaneeliga. Prae veel 5 minutit, seejärel lisa 1/4 tl magusat paprikat ja peotäis peeneks hakitud peterselli.

Koori ja riivi 1 suur toores kartul, seejärel pigista korralikult, et eemaldada liigne niiskus. Lisa hakklihale riivitud kartul ja sega korralikult läbi.

Klopi eraldi kausis lahti 2 muna näputäie soolaga. Valage sisse 2 tassi (500 ml) keefirit ja segage hästi. Lisage järk-järgult 2 ¾ tassi (340 g) sõelutud universaalset jahu. Lisa 1 1/2 tl küpsetuspulbrit (või 1/2 tl söögisoodat) ja sega, kuni tainas on ühtlane ja tükivaba.

Määri 20 cm kandiline ahjuvorm 1/2 tl või või taimeõliga. Vala pool tainast pannile, määri peale lihatäidis ühtlaselt, seejärel kata ülejäänud tainaga. Soovi korral puista peale seesamiseemneid.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 180°C juures 60 minutit, kuni pirukas on kuldne ja täielikult küpsenud. Enne serveerimist laske sellel 10 minutit seista.
Head isu!
Varem rääkisime teile, kuidas valmistada krabidega täidetud lõhet.