Kanapabrikash (ungari keeles: paprikás csirke; saksa keeles: Paprikahuhn, Paprikahähnchen) on kanapabrikash, Austria ja Ungari köögi sisukas klassikaline roog.
Vanasti valmistati kanapabrikast täiskasvanud kanadest, et anda toidule rikkalikum maitse. Tänapäeval kasutatakse kanapabrikash’i valmistamiseks sageli kanakoibi või -rinda. Kana liha soolatakse ja pipraga maitsestatakse, seejärel praetakse taimeõlis kuldseks ja pannakse mõneks ajaks kõrvale.

Saadud rasvas praetakse peeneks hakitud sibulat ja viiludeks lõigatud värsket paprikat, lisatakse kanapuljong, küüslauk ja magus paprikapulber. Seejärel lisatakse praetud kana, mida hautatakse, kuni liha on kergesti luudest eraldatav. Seejärel lisage hapukoorele veidi jahu, segage hästi läbi, valage see paprikasse ja keetke.
Kanapabrikast serveeritakse koos haluški või pastaga. Ungaris serveeritakse kanapabrikast ka rohelise salatiga.
Ungari kana: kõige maitsvam retsept!
Proovige valmistada seda maitsekat ja rikkalikku ungari kana versiooni. Seda on lihtne valmistada ja tulemus üllatab teid meeldivalt!
Koostisosad:
2 spl oliiviõli
700 g nahata ja kondita kanakoibi
Sool, must pipar – maitse järgi
3 spl võid
1 suur kollane sibul
2 spl jahu
3 tl suitsutatud paprikapulbrit
3 tl magusat paprikat
1/4 tl cayenne’i pipart
1 tl küüslaugupulbrit
3 spl tomatipasta
480 ml veiseliha puljongit
200 g munanuudleid
2 spl hapukoort
näputäis soola
Valmistamine:
Kuumuta oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel.
Laotage kanakoivad välja, maitsestage soola ja musta pipraga. Prae kuldseks, 3 kuni 4 minutit kummalgi pool.

Tõsta kana taldrikule ja pane kõrvale.
Lisage samal pannil või ja hakitud sibul. Keeda segades, kuni sibul on pehme (umbes 4 minutit).

Vala juurde jahu, suitsu- ja magus paprika, cayenne’i pipar ja küüslaugupulber. Prae segades umbes 1 minut, kuni tekib rikkalik maitse.

Lisage tomatipasta, segage ja küpsetage veel 1 minut.
Vala juurde veiselihapuljong, sega hoolikalt, et saada ühtlane kaste.

Pane kana koos välja voolanud mahlaga tagasi pannile. Vähendage kuumust ja hautage 10 minutit.
Vahepeal keeta munanuudlid soolases vees al dente (umbes 6 minutit), seejärel nõruta ja lisa või.
Sega hulka hapukoor ja veel 1 spl võid. Keeda 2 minutit, pidevalt segades.

Maitsesta rooga, vajadusel lisa veel soola ja pipart.
Serveeri ungari kana koos munanuudlitega ja naudi rikkalikku maitset! Head söögiisu!
Varem rääkisime teile, kuidas lihtsalt ja kiiresti valmistada kreemjat lõhet.