Üllatus prestiižses edetabelis. Poola puuviljad teisel kohal

Üllatus prestiižses edetabelis. Poola puuviljad teisel kohal

Kulinaarne teejuht Taste Atlas on avaldanud maailma 100 parima puuvilja prestiižse edetabeli. Kuigi võitjad on Kreeka tsitrusviljad, tuli Poola puuvili teisele kohale. See ei ole aga ainus tunnustus Poola toodetele selles edetabelis.

Maailma 100 parima puuvilja edetabel.

Virtuaalne kulinaarne teejuht Taste Atlas on tuntud ülemaailmsete edetabelite avaldamise poolest, milles soovitatakse restorane ja selgitatakse välja parimad ja halvimad toidud või piirkondlikud tooted. Sait pakub rohkelt teavet selle kohta, mida ja kus maailma eri paigus süüa saab.

Veebruari lõpus avaldas Taste Atlas maailma 100 parima puuvilja edetabeli. Nagu tavaliselt, koostati nimekiri veebilehel registreeritud kasutajate antud hinnangute põhjal. Uuri, millised Poola puuviljad jõudsid nimekirja.

Kashubi maasikad teisel kohal

Kreeka virsik Rodakina Naoussas jõudis esimesele kohale, millele järgnes Kreeka mandariin Mandarini Chiou kolmandal kohal. Poola puuviljadest saavutasid kõrgeima koha, teise koha, kashubi maasikad, mida tuntakse ka kaszëbskô malëna nime all. Need on õiguslikult kaitstud, sest nende nimetus on Euroopa Liidus registreeritud kaitstud geograafilise tähisena. Seega võivad neid kasvatada ainult Kasuubi järvepiirkonnas tootjad, kellel on spetsiaalne kvaliteedisertifikaat.

Üllatus prestiižses edetabelis. Poola puuviljad teisel kohal

Kashubi maasikad on tumepunased ja kergelt läikivad. Nad on kergelt kõvad ja kõvad ning neil on tuntavad seemned. Neile on iseloomulik ka tugev aroom. Nad on mahlakad ja väga magusad, mis eristab neid teistest selle puuvilja sortidest.

Poola puuvilja eripära

Kashubia maasikad ei ole ainsad Poola puuviljad, mis on kantud mainekasse Taste Atlase edetabelisse.

Üllatus prestiižses edetabelis. Poola puuviljad teisel kohal

Maailma 100 parima puuvilja hulgas:

  • 14 koha sai Nadwiślanka kirss, mida kasvatatakse Poola Mazowieckie, Świętokrzyskie ja Lubelskie provintsides alates 20. sajandist otsetarbimiseks ja töötlemiseks (eelkõige mahlade ja magustoitude valmistamiseks). Kirsid on väikesed, ümmargused ja magushapu maitsega. Kirssidel on punane viljaliha, tume kivi ja väljastpoolt intensiivselt tumepunast kuni kastanpruunini ulatuv koor.
  • 15 koha sai jabłka łąckie – neid õunu, mida kasvatatakse Poolas alates 13. sajandist, iseloomustab teistest õunasortidest palju intensiivsem punetus. Neil on kõva tekstuur ning intensiivne, hapukas ja väga hapukas maitse.
  • 28 koha said grójeckie õunad – neid kasvatatakse ja korjatakse Poolas Mazowieckie ja Łódzkie vojevoodkondades, neid iseloomustab suurem happesus ja neil on ilus punetav koor.
Üllatus prestiižses edetabelis. Poola puuviljad teisel kohal

Varem rääkisime teile, kuidas jogurtist labneh’t valmistada.

Elu Hakkid