Kogenud perenaised teavad, et kotlette ei tohiks küpsetada ainult liha peal. Sellise lähenemise korral tuleb roog kõvasti välja.
Peale selle tulevad „liha“ kotletid harva lopsakad ja mahlakad.

Miks peaks kotlettide hakkliha sisse toorest kartulit lisama? Kui te sisestate selle toote koostisesse, siis kotletid tulevad väga mahlakad. Lisaks aitavad kartulid oluliselt parandada liha maitset. Nõu tuleb välja mahlakas.
Täna räägime teile, kuidas valmistada kartuli- ja lihakotlette manchego juustuga.
Kartuli- ja lihakotlettide retsept
1 kg kartulit
Sool
1 sibul
Oliiviõli (või muu taimeõli)
450 g hakkliha
Küüslaugupulber
Paprika
Must pipar
200 g kuubikuteks lõigatud tomateid
Till
Või
100 g juustu
Ettevalmistus:
Keetke kartulid keemiseni, seejärel vähendage kuumust keskmisele või madalale.
Kata kaanega ja keeda madalal kuumusel 15-20 minutit.

Haki sibul peeneks ja prae see oliiviõlis kuldseks.
Lisage hakkliha, praadige 10 minutit, kuni liha on läbiküpsetatud.

Maitsesta soola, küüslaugupulbri, paprika ja musta pipraga.
Vala juurde tükeldatud tomatid, sega ja hauta paar minutit.
Haki till ja lisa täidisele.

Püreesta keedetud kartulid, lisa või ja sega põhjalikult läbi.
Määrige käed oliiviõliga, vormige kartulimassist väikesed lamedad koogid, pange sisse lihafülis ja vormige kotletid.

Asetage küpsetusplaadile ja puistage üle riivitud juustuga.
Küpseta 200 °C juures 10 minutit, kuni juust on sulanud.

Nautige!
Oleme teile varem rääkinud, kuidas valmistada kiiresti lihtsat ja maitsvat pirukat hakkliha ja kartuliga.