See meenutab teile oma lapsepõlve maitseid. Šokolaadivorsti lihtne retsept

See meenutab teile oma lapsepõlve maitseid. Šokolaadivorsti lihtne retsept

Šokolaadivorst on kindlasti üks lapsepõlvemaitse, mida paljud meist seostavad pere kaminasoojuse ja ema poolt magustoiduks lauda kutsumisega. Täna saate seda edukalt taasluua. Midagi ei ole muutunud – ei retsept ega meie armastus magusate asjade vastu. Enne kui jõuame retsepti kirjelduse juurde, räägin teile, miks see klassikaline magustoit tasub mälu värskendada.

Miks eestlased armastavad šokolaadivorsti?

Šokolaadivorst on kiire ja lihtne võimalus valmistada kodune magustoit, mis ei vaja küpsetamist, peame vaid ootama veidi aega, kuni kõik jahtub. Mis oluline, me saame seda kohandada oma maitse järgi, lisades erinevaid koostisosi, näiteks pähkleid, küpsiseid, sultanasid või kookoshelbeid.

See meenutab teile oma lapsepõlve maitseid. Šokolaadivorsti lihtne retsept

Nii et lihtne valmistada ilma keeruliste tarvikute, küpsetamise või lisaoskusteta. Vaid mõned koostisained, mis ei maksa palju ja millest paljud on teil kodus „käepärast“. Paindlikkus retsepti loomisel (annan teile järeleproovitud magustoidu aluse ja te võite ise valida oma lisandid). See on lapsepõlvemaitse, mis soojendab paljude meist, kellel on häid mälestusi perekondlikust südamesoojusest.

Šokolaadivorst – täiusliku magustoidu retsept

Nüüd, kui me tuletasime meelde, miks šokolaadivorst on nii suurepärane magustoit, on aeg retseptiks. See on väga lihtne – vaid mõned sammud ja oledki valmis!

See meenutab teile oma lapsepõlve maitseid. Šokolaadivorsti lihtne retsept

Koostisosad:
500 g piimapulbrit
200 g suhkrut
200 g võid või margariini
100 ml vett
3 spl kakao
200 g küpsiseid (purustatud)
Valikulised lisandid: pähklid, sultanad, kookoshelbed, mandlid.

Küpsetamismeetod:

  1. Sulata või – sulata kastrulis või koos suhkru ja veega, segades, kuni suhkur on täielikult sulanud.
    Kui segu keema hakkab, lisage kakao ja segage hoolikalt, et ei tekiks tükke.
  2. Lisage piimapulber – lisage piimapulber järk-järgult, pidevalt segades. Võite kasutada mikserit või visplit, et segu oleks ühtlane ja klompideta. Kui soovite šokolaadimaitset, lisage veel üks supilusikatäis kakaod.
  3. Keksid ja valikulised koostisosad – lisage šokolaadisegule purustatud küpsised ja valikulised koostisosad: pähklid, sultanid või kookoshelbed.
  4. Segage segu, kuni kõik koostisosad on segunenud.
  5. Vorsti vormimine – asetage ettevalmistatud segu küpsetuspaberiga või kilega vooderdatud vormi. Sõtke segu põhjalikult läbi, et ei jääks tühimikke.
  6. Jahutage – asetage plokk vähemalt 3 tunniks külmkappi, et segu saaks hästi kõvaks. Ideaaljuhul jätke see ööseks külmikusse.
  7. Viilutamine ja serveerimine – kui šokolaadiplokk on jahtunud, võib selle viilutada ja serveerida.
  8. Lõigake see vastavalt oma eelistustele tükkideks – ruutudeks, ristkülikuteks või kolmnurkadeks.
  9. Lapsepõlvest pärit šokolaadivorst on magustoit, mis ei ole aastatest hoolimata mitte ainult maitsev, vaid tekitab ka sooje mälestusi. See on ideaalne magustoit perekondlikeks koosviibimisteks ja sügisõhtuteks lähedastega.
See meenutab teile oma lapsepõlve maitseid. Šokolaadivorsti lihtne retsept

Varem rääkisime teile, kuidas maapähklivõipirukat valmistada.

Elu Hakkid