Tänaseks magustoiduks valmistame tõelise Ameerika brownie – krõbeda, suussulava ja pähklitega üle puistatud.
See on Ameerika küpsetusstandard: keegi ei suuda sellele brownie-le vastu panna. See karge kooriku ja ganache-sarnase tekstuuriga kook on lummanud kondiitritooteid alates selle debüüdist 1893. aastal Chicagos Palmer House’i hotellis.

Lugu räägib, et see šokolaadipähklikook sündis hotelliomaniku abikaasa Bertha Palmeri juhendamisel. Väidetavalt palus omanik sel ajal, kui tema kliendid plaanisid külastada Chicagos toimuvat maailmanäitust, tema kokkadel valmistada koogi, mida oli lihtne kaasa võtta, et külalised saaksid reisi ajal maitsvaid suupisteid nautida.
Sellest ajast alates on pruunikad levinud üle maailma, alates kokaraamatutest ja lõpetades sotsiaalmeediaga. Kuigi igaüks saab seda kooki valmistada, võib koostisosade väike muutus selle tekstuuri dramaatiliselt muuta. Selgitame: “kreemise” brownie valmistamiseks (see termin viitab tihedale, suussulavale tekstuurile) on soovitatav lisada suhkur otse šokolaadimassile. Pehmema ja kohevama brownie saamiseks vahusta suhkur munadega, et õhk seguneks.

Tõeline Ameerika brownie eristub õrnuse ja “õhulise” tekstuuri poolest, mis saavutatakse rangelt järgides selle retsepti juhiseid. Samuti on küpsetamisel oluline valida õige pann: kui see on liiga suur, ei tule brownie mahukas.
Ameerika Brownie retsept
Koostisained
75 g kooritud kreeka pähkleid
75 g tumedat küpsetusšokolaadi
125 g võid
5 g vaniljeekstrakti
75 g nisujahu
2 muna
200 g tuhksuhkrut
Šokolaad
Sulata šokolaad ja või madalal kuumusel või topeltkatlas puulusikaga õrnalt segades. Kuumuta ahi 150°C-ni. Peaasi on vältida keetmist, muidu muutub šokolaad teraliseks.
Brownie taigna valmistamine
Tõsta šokolaad tulelt, lisa suhkur ja sega kiiresti läbi. Peaksite saama läikiva homogeense pasta. Seejärel lisa ükshaaval munad. Lisa väikeste portsjonitena intensiivselt segades jahu, seejärel lisa pähklid ja vanill. Sega kõik korralikult läbi.
Küpsetamine
Määri ristkülikukujuline vorm rasvainega ja küpseta ahjus 20 minutit 180°-200°C juures. Kontrollige valmisolekut. Tõsta pruunid pannilt, lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut, seejärel lõika ristkülikuteks. Head isu!
Varem rääkisime sellest, kuidas roheline tee aitab kaalust alla võtta.