“Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!” Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

Ideaalne pitsatainas: 7 saladust täiusliku tulemuse saavutamiseks

Pitsataina valmistamine kodus tundub esmapilgul lihtne ülesanne, kuid tegelikult nõuab see oskusi ja teadmisi. Kui soovite saavutada täiuslikku, õhulist ja maitseküllast pitsakoorikut, järgige neid seitset ekspertide soovitatud nõuannet.

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

1. Kasutage kvaliteetset jahu

Olenemata retseptist on üks kõige olulisemaid koostisosi jahu. Valige topeltnull ehk “00” jahu, mida nimetatakse ka “doppio null”. See on valmistatud nisutuuma pehmest valgest endospermist, millel puuduvad kliid ja idud, kuid mis sisaldab rohkesti valku ja tärklist. “See [ka] aitab arendada gluteeni,” rõhutab Virgin Hotels Chicago peakokk Mike Alaridi. Gluteen annab taignale elastsuse ja tagab õige struktuuri.

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

2. Lahustage sool ja pärm eelnevalt

Sool ja pärm peavad olema korralikult lahustatud, et tagada ühtlane ja ühtlaselt kerkiv tainas. Kasutage pärmi aktiveerimiseks sooja vett temperatuuriga 100–110 kraadi (aktiivse kuivpärmi puhul). Kui vesi on liiga kuum, võib see pärmi hävitada.

3. Märjem tainas annab parema tulemuse

“Märjem tainas, umbes 60–75% hüdratatsiooniga, võib põhjustada õhulisema kooriku,” selgitab Alaridi. Soovitud tekstuuri saavutamiseks lisage tainasse väikeste koguste kaupa rohkem vett. Kui olete täpne, kasutage valemit “vee kaal / jahu kaal x 100”, et arvutada ideaalne niiskustase.

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

4. Sõtku venitamise ja voltimise tehnikas

Õige sõtkumistehnika aitab gluteeni paremini arendada. Puistake tööpind jahuga, haarake taignast ja venitage seda ülespoole, seejärel voltige venitatud osa keskele. Pöörake tainast ja korrake protsessi, kuni kõik küljed on töödeldud. Kui tainas on valmis, laske sellel 30 minutit puhata. See annab gluteenile aega lõõgastuda ja aitab taignal paremini kerkida.

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

5. Laske tainal kääritada

Pitsatainast ei tohiks kohe küpsetada – kääritamine on hädavajalik! Laske sellel enne kasutamist vähemalt 12 tundi seista. “Maitse ja tekstuuri parandamiseks jäta 24–72 tunniks külmkappi seisma,” soovitab Alaridi. Külmkääritamine annab tainale sügavama ja rikkalikuma maitse.

6. Ärge unustage lisandeid ja temperatuuri

Taina ülekoormamine lisanditega võib muuta selle liiga raskeks ja takistada selle ühtlast küpsemist. “Proovige taigna avamiseks ja vormimiseks kasutada oma käsi (mitte taignarulliga), et saada autentsem tekstuur,” soovitab Alaridi. Samuti on oluline, et külmkapist võetud tainas jõuaks enne kasutamist toatemperatuurile.

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

7. Katsetage ja looge oma unikaalne retsept

Pitsataina valmistamine on loominguline protsess. Ärge kartke katsetada uusi koostisosi ja tehnikaid. “Lisage tainasse värskeid ürte või proovige erinevaid pärmiliike, näiteks kiiresti kerkivat pärmi või spetsiaalset pitsakooriku pärmi,” soovitab Alaridi. Uued maitsed ja koostisosad võivad muuta teie koduse pitsa veelgi nauditavamaks.

"Peaaegu kõik igatsevad seda detaili!" Täiuslik pitsataigen: Chicago peakoka saladus

Järeldus: Kui järgite neid seitset nõuannet, saavutate kodustes tingimustes pizzeriate väärilise tulemuse. Täiuslik pitsatainas vajab kvaliteetseid koostisosi, õiget tehnoloogiat ja kannatlikkust. Lõbutsege protsessi käigus ja nautige parimat võimalikku omatehtud pitsat!

Varem rääkisime teile, kuidas kodus naturaalset jogurtit valmistada.

Elu Hakkid