Parim osa veiselihast kleepuva puljongi ja hautise jaoks. Hea annus kollageeni valutavatele liigestele

Parim osa veiselihast kleepuva puljongi ja hautise jaoks. Hea annus kollageeni valutavatele liigestele

Algajatel kokkadel võib olla raske hinnata, milline lihaliik sobib kõige paremini, konkreetsete roogade jaoks. Järgnevas artiklis räägime, mida teha veiseliha säärega. Samuti vaatame, millised on veiseliha sääreliha omadused ja millisteks roogadeks see kõige paremini sobib.

Üha rohkem räägitakse kollageeni tähtsusest tervislikus toitumises. Muu hulgas aitab see koostisosa toetada liigeste tervist, mis on oluline, eriti eakate jaoks. Hea annus seda leidub muu hulgas ka veiseliha säärelihas. Mida saab sellest valmistada? Soovitame.

Mis on veiseliha?

Veiseliha säär, mida tuntakse ka nime all säär, on veiste, tavaliselt noorte mullikate, alajäsemest leitud lihatükk. See sobib suurepäraselt puljongi valmistamiseks, mis on ideaalne alus erinevatele suppidele. Sellest lihast valmistatud puljong on rikkaliku maitse ja tekstuuriga.

Parim osa veiselihast kleepuva puljongi ja hautise jaoks. Hea annus kollageeni valutavatele liigestele

Millised omadused on veiseliha säärel?

Veise sääreliha hinnatakse selles sisalduva kollageeni tõttu, mis vastutab nii kõhre- kui ka luukoe taastamisprotsesside eest, tugevdades seega liigeseid ja luid. Seetõttu on see soovitatav eakatele ja neile, kes regulaarselt sporti teevad. Kollageeni sisaldavate toitude söömine aitab hoolitseda ka naha seisundi eest, mõjutades selle elastsust, tugevust ja toonust ning võib isegi aidata kaasa tselluliidi vähenemisele. Veelgi enam, kollageen on aine, mis tugevdab küüsi ja juukseid, takistab liigset juuste väljalangemist ja muudab need läikivaks. Lisaks sellele on kollageenirikastel roogadel, näiteks puljongil, suur mõju soolestikule, toetades selle taastumist, parandades seedimist ja isegi vähendades kõhupuhitust. Tasub lisada, et korralikult toimiv soolestik, avaldab suurt mõju organismi immuunsusele.

Loomulikult annab veiseliha säärik lisaks kollageenile organismile ka valku, mis on ehitav aine ja mõjutab küllastustunde tekkimist pärast sööki. Samuti sisalduvad mineraalid, nagu kaalium ja fosfor. Siiski tuleb meeles pidada, et veise säär kuulub märkimisväärse kalorsusega liha hulka; 100 g kondita veise säärt sisaldab umbes 374 kcal kcal, seega ei ole see parim valik kaalulangetamise dieediks. Tasub mainida, et selle üsna kõrge kolesteroolisisalduse tõttu ei ole see soovitatav inimestele, kes võitlevad südame- ja veresoonkonnahaigustega.

Parim osa veiselihast kleepuva puljongi ja hautise jaoks. Hea annus kollageeni valutavatele liigestele

Mida teha veiseliha säärtest?

Soovid teada, milleks on veiseliha sääre köögis kasutatav? See liha sobib ideaalselt traditsiooniliste Poola roogade valmistamiseks, kuid seda saab kasutada ka maailma köögist inspireeritud moodsates roogades. Õigesti valmistatuna on liha mahlane ja suus sulav. See sobib ideaalselt koduse puljongi valmistamiseks. Veiselihast saab valmistada ka maitsvat guljašši või serveerida seda punase veini kastmes. Seda võib kasutada ka lihahelveste valmistamiseks. Itaalia köögis on veiselihakintsust valmistatud populaarne roog ossobuco. See roog on pärit Lombardiast ja liha praetakse võis koos valge veini, sibula, küüslaugu ja tomatitega.

Veiseliha puljongi retsept

Selle retsepti valmistamiseks vajate:

  • 1 kg veiseliha,
  • ½ seller,
  • 3 porgandit,
  • 2 peterselli,
  • tükk porru,
  • 1 sibul,
  • 3 loorberilehte,
  • 7 tera vürtsi,
  • 5 tera musta pipart,
  • 1 tl soola,
  • vett.

Serveerimiseks:

  • Nuudlid,
  • peterselli rohelise peterselliga.

Valmistamine:
Peske liha ja köögiviljad jooksva vee all. Koori kõik köögiviljad, kõrveta sibul. Pange veiseliha ja köögiviljad suurde potti. Valage vesi sisse nii, et see kataks kõik koostisosad täielikult (see peaks ulatuma mõne sentimeetri kõrgusele poti sisust). Lisage loorberilehed, vürts ja pipraterad.

Parim osa veiselihast kleepuva puljongi ja hautise jaoks. Hea annus kollageeni valutavatele liigestele

Keetke madalal kuumusel vähemalt poolteist tundi, soovitavalt kaks või kolm tundi. Vahepeal koorige kaste lusikaga ära. Keetmise lõpu poole maitsestage lusikatäie soolaga. Sõeluda puljongist läbi. Serveeri puljong koos nuudlite, viilutatud porgandite ja hakitud peterselliga.

Varem rääkisime teile, mis on okra.

Elu Hakkid