Olete ostnud lillkapsast ja ei tea, mida sellega teha? See pajaroog tekitab furoori

Olete ostnud lillkapsast ja ei tea, mida sellega teha? See pajaroog tekitab furoori

Lillkapsas on väga tervislik köögivili ja seda serveeritakse kõige sagedamini vees keedetuna, võiga riivitud riivsaiaga või köögiviljasupi lisandina. Nendes klassikalistes versioonides maitseb see ilmselgelt suurepäraselt, kuid kui soovite oma köögis uut rooga, valige lillkapsa pajaroog. See roog on lihtne, tervislik ja tänu juustu lisamisele on see maitsev ka mittesööjatele.

Lillkapsa pajaroog on maitsev taimetoit kogu perele, isegi neile, kellele lillkapsas igapäevaselt ei maitse. Bešamellkaste sobib selle köögiviljaga suurepäraselt kokku ja tõstab maitse. Peal olevad kergelt röstitud tomatid ei ole sellele roale mitte ainult ilusaks kaunistuseks, vaid lisavad ka meeldivat magusust. Seda pajarooga saab valmistada vähem kui tunniga, mistõttu sobib see ideaalselt hõivatud inimestele. Tehke kindlasti suurem kogus, et teil oleks lõunasööki kaheks päevaks.

Olete ostnud lillkapsast ja ei tea, mida sellega teha? See pajaroog tekitab furoori

Lillkapsa pajarooga retsept

Lillkapsa pajarooga valmistamiseks vajate:
1 suur lillkapsas, 500 ml piima, 100 g Cheddari juustu, 1 suur vaarikatomat, 50 g võid, 50 g täisterajahu,½ tl soola,½ tl musta pipart.
Lisaks:
Õli vormi määrimiseks.

Kuidas teha lillkapsa pajarooga?

Sulata potis või pannil. Lisage jahu ja segage kogu asja paar minutit, kuni on tekkinud lõhnav mürtsusegu. Lisage järk-järgult piim, segades kogu aeg, kuni see on ühtlane. Kuumuta keemiseni ja kuumuta läbi, kuni see pakseneb. Vala juurde pool riivitud Cheddari juustu ja sega kokku. Maitsesta soola ja pipraga.

Pese lillkapsas ja lõika väikesteks õisikuteks. Määrida ahjuvorm õhukese kihi oliiviõliga. Asetage lillkapsas sinna sisse ja valage üle ettevalmistatud kastmega. Puista pajarooga üle ülejäänud juustuga. Asetage peale tomativiilud.

Olete ostnud lillkapsast ja ei tea, mida sellega teha? See pajaroog tekitab furoori

Pane lillkapsa pajaroog 220 kraadise ahju ja küpseta 15-20 minutit, kuni see on kenasti pruunistunud. Võtke roog ahjust välja ja jätke 5 minutiks tahenema. Serveeri soojalt. Säilitage ülejääke külmikus, katke katusega ja kasutage 2 päeva jooksul. Kuumutage uuesti ahjus, kaetud.

Varem rääkisime teile, kuidas maapähklivõipirukat valmistada.

Elu Hakkid