Mõnikord tekib pärast kerget lõunasööki soov täidlasema õhtusöögi järele. Toitvad Mehhiko pajaroogad osutuvad suurepäraseks valikuks kõigile, kellele meeldib röstsai koos liha, juustu ja köögiviljadega. Nagu Mehhiko köögile kohane, sisaldavad need vürtsikaid lisandit. Selline eelroog sobib suurepäraselt ka peole.
Mehhiko pajaroogad
Traditsioonilised Mehhiko pajaroogad on Itaalia bruschetta vaste, muidugi vürtsikuse ja chorizoga. Selle roa valmistamiseks sobib kõige paremini pehme nisuleib – näiteks baguette -. Praetud oad valmistatakse algselt keedetud ubadest. Tavaliselt on tegemist mustade ubadega. Aja kokkuhoidmiseks võite kasutada kergesti kättesaadavaid punaseid oakonserve. Kogu asi tuleb kergelt krõmpsuv, mahlakas ja maitseküllane.
Mehhiko pajaroog – retsept
Koostisosad:
- 2 piklikku nisurulli,
- 100 g chorizo,
- 4 viilu kõva kollast juustu (nt cheddar),
- 100 g punaseid ube (konserveeritud),
- sibul,
- küüslauguküünt,
- tomat,
- tükk tšillipipart,
- paar oksa peterselli,
- 1 spl taimeõli,
- 1-2 spl võid,
- sool (maitse järgi),
- laimimahl (maitse järgi).
Valmistamise meetod:
- Tomat kuubikuteks lõigata (eelnevalt eemaldada seemnepesa) ja tükk tšillipipart (maitse järgi). Haki petersell. Kombineerige kausis.
- Jagage kuklid pikuti pooleks. Purustage mõlemas pooles pehme sisemus kergelt ära – nii, et moodustuks auk. Pintseldage kuklid võiga ja pange 190 °C juures eelsoojendatud ahju paariks minutiks.
- Tükeldage sibul. Lisa veidi vähem kui pool teistest köögiviljadest. Ülejäänud prae õlis.
- Lisage oad ja pressitud küüslauk pannile koos sibulaga. Prae paar minutit, purustades oad kahvliga pastaks (need ei pea olema täiesti purustatud). Maitsesta soolaga.
- Määri oapasta küpsetatud rullidele. Kandke igaühe peale juustuviil. Pane ahju tagasi 3-4 minutiks.
- Tükeldage chorizo ja praadige kergelt õlitatud pannil.
- Lisage köögiviljadele laimimahl ja sool.
Lusikake chorizo pannilt küpsetatud rullidele. Kaunistage köögiviljadega.
Me rääkisime teile varem, kuidas tšillikohv võib aidata.