Meie vanaemad kasutasid meelsasti põlvest põlve edasiantud retsepte erinevate haiguste puhul. Selle keedise retsept pärineb vene rahvameditsiinist ja oli populaarne ka Ida-Eestis. Kaltsiumitee saladus peitub vaid neljas koostisosas, mis koos toetavad südant, liigeseid, luid ja immuunsust.
Kaltsiumit on peaaegu unustatud eripära ja seda retsepti tasub värskendada. Munade, sidrunimahla, mee ja konjaki segu toetas meie esivanemaid kopsuhaiguste ja liigesevalude puhul. Õigesti valmistatud eliksiir võib toetada meie immuunsust ka tänapäeval.
Mis on kaltsiumit?
Kaltsiumit on vana rahvapärane keedusegu, mille konsistents on nagu munajook. Selle nimi tuleneb ladinakeelsest sõnast „calcium“, mis tähendab kaltsiumi. See on pärit selle rahvapärase ravimi retseptist, mis sisaldas palju kaltsiumi, sest selleks oli vaja kasutada terveid mune, sealhulgas koorega. Just see koostisosa eristas kaltsiumit teistest immuunsuspreparaatidest.
Munakoored ei ole mitte ainult kaltsiumi, vaid ka paljude teiste mineraalide allikas. Sisemine membraan sisaldab palju hüaluroonaani. See muudab katsiumiidi mitte ainult luude ja liigeste, vaid ka naha, juuste ja küünte välimuse toetamiseks.

Munad ise on paljude väärtuslike vitamiinide ja meie keha poolt kõige paremini omastatava valgu allikas. Kaltsiumites sisalduv sidrun annab organismile C-vitamiini, mis toetab immuunsust, ja mesi on looduslik antibiootikum. Kausitäis kõrgekvaliteedilist konjakit annab keedisele soojendavad omadused ja säilitab seda. Nende koostisosade segu annab seega tervisliku ja toetava vitamiinipommi. Kaltsiumit juuakse immuunsüsteemi, südame tugevdamiseks, kopsuhaiguste ja liigeseprobleemide korral.
Kuidas valmistada kaltsiumit – vana rahvapärane retsept
Kaltsiumitee valmistamiseks traditsioonilise retsepti järgi vajate järgmisi koostisosi:
10 sidrunit,6 värsket muna valge koorega,300 g vedelat mett (eelistatavalt laimi või akaatsia),3/4 tassi kvaliteetset konjakit.

Valmistamise meetod:
- Peske munad põhjalikult, eelistatavalt söögisoodaga vees, et eemaldada kõik lisandid. Seejärel nõrutage need ja asetage need keedetud purki.
- Keetke sidrunid keeva veega ja pigistage neist mahl välja, jälgides, et neis ei oleks seemneid.
Vala värskelt pressitud sidrunimahla munade peale, nii et need oleksid täielikult vee all. - Kata purk steriilse marliga ja aseta umbes 7 päevaks jahedasse, pimedasse kohta. Selle aja jooksul peaksid munakoored lahustuma, vabastades kaltsiumi lahusesse.
- Nädala pärast, kui koorikud on lahustunud, sõeluda vedelik läbi peene sõela või marli, et eemaldada allesjäänud koorikud.
- Lisage kurnatud vedelikule mesi ja konjak ning segage hoolikalt, kuni see on ühtlane.
- Valmis kaltsiumit valatakse tumedatesse pudelitesse või purkidesse ja säilitatakse jahedas kohas, valguse eest kaitstult.
- Sel viisil valmistatud keedusegu on tarbimisvalmis ja säilitab oma omadused umbes 2-3 nädalat.
Kuidas võtta kaltsiumit?
Raputage kaltsiumiti purgi enne võtmist, et koostisosad seguneksid. Võite segada kogu asja ka puulusikaga. Seda on kõige parem võtta vahetult enne või veerand tundi pärast sööki. Kaltsiumiti päevane annus on umbes 20 – 40 ml. Eliksiir maitseb veidi nagu hapu munatoode. Sel viisil manustatuna leevendab see keedis ägedat köha ja raskesti lahtiseid liigesevalu. Samuti aitab see võidelda osteoporoosi vastu.
Me rääkisime teile varem, kuidas tšillikohv võib aidata.