Me unustame seda pidevalt ja see on palju tervislikum kui jogurt. Ja see aitab kaasa kaalulangusele

Me unustame seda pidevalt ja see on palju tervislikum kui jogurt. Ja see aitab kaasa kaalulangusele

Petipiim või keefir? Pealtnäha tunduvad need joogid sarnased, kuid praktikas pole see sugugi nii. Nad ei maitse mitte ainult erinevalt, vaid võivad ka meie organismile erinevalt mõjuda. Kumba on parem juua, kas petipiima või keefiri? Selgitame, miks peaksite jooma petipiima.

Petipiim on mõnevõrra unustatud ja välja tõrjutud keefiride, joogijogurtide ja sküüride poolt. Varem oli see pea igas kodus olemas. Nüüd, kus harva keegi oma võid ise valmistab, ei ole see jook enam nii populaarne, ja eksole. Kas tõesti tasub seda asendada keefiriga?

Kumb on parem, kas petipiim või keefir?

Nii petipiim kui ka keefir on toitainerikkad joogid. Keefiri iseloomustab kõrge B-vitamiinide, D-vitamiini ja väärtusliku kaltsiumi sisaldus. Lisaks on selles piimhappebakterid. Petipiim seevastu annab organismile A- ja E-vitamiini, valku, fosfolipiide, magneesiumi ja kaaliumi.

Kas petipiima või keefiri on parem juua, sõltub sellest, mida sa tahad. Kui olete kaalulangetamisdieedil, on kindlasti parem jõuda petipiima juurde. Selles on 100 grammis vaid 40 kcal, keefiris aga 75 kcal. Vahe võib tunduda väike, kuid see võib avaldada suurt mõju teie kaalule, kui te seda palju joote.

Veelgi enam, petipiim on parem kui keefir madala rasvasisaldusega dieedil. Keefir annab kehale koguni 4,1 g rasva, samas kui sama portsjon petipiima annab vaid 0,9 g. Mõlemad joogid alandavad siiski kolesterooli taset, kuid piim, kui seda regulaarselt juua, mõjub testitulemustele palju paremini.

Lisaks on petipiim võrreldes keefiriga rikkalikult letsitiini. See koostisosa takistab kolesteroolimolekulide kinnitumist veresoonte seintele ja hoiab ära nende kogunemise.

Me unustame seda pidevalt ja see on palju tervislikum kui jogurt. Ja see aitab kaasa kaalulangusele

Miks juua petipiima?

Petipiim on jook, mis on B-vitamiinide, A-, D- ja E-vitamiini, kaltsiumi, kaaliumi ja magneesiumi allikas. Nagu keefir, sisaldab see kasulikke piimhappebaktereid.

Nii näitab petipiim seedetrakti jaoks hindamatuid omadusi. See reguleerib seedeprotsesse ja hoolitseb soolestiku mikrofloora eest. See hoiab ära selle süsteemi põletiku, võitleb kõhulahtisuse, kõrvetiste või kõhupuhituse vastu.

Petipiima põletikuvastased omadused ei ole kasulikud mitte ainult seedesüsteemile. See funktsioon toetab kogu organismi immuunsust, vähendades haigestumise riski. See kehtib nii külmetushaiguste kui ka tõsisemate haiguste, näiteks südame- ja veresoonkonnahaiguste puhul.

Asjaolu, et petipiim, kui seda regulaarselt juua, võib vähendada kolesterooli, hoolitseb ka südame eest. See on tingitud selle fosfolipiidide sisaldusest, mis suurendab söödud toidu rasva lahustuvust. Seega takistavad nad muu hulgas kolesterooli ladestumise ja ateroskleroosi tekkimist.

Me unustame seda pidevalt ja see on palju tervislikum kui jogurt. Ja see aitab kaasa kaalulangusele

See toime aitab ka kaalulangusele kaasa. Kaalu kergemat langetamist soodustab petipiima abil ka suur valgusisaldus. See hoiab teid pikalt täis ja hoiab ära söögikordade vahelise napsimise.

Petipiimas sisalduv kaltsium aitab säilitada tugevad ja terved luud ja hambad. See suurendab nende tihedust ja parandab nende vastupidavust murdumisele. Seega kaitseb see osteoporoosi tekkimise eest.
Ärge unustage ka seda, et petipiimas sisalduv B-vitamiin ja magneesium võivad parandada närvisüsteemi toimimist. Jook toetab mälu, keskendumisvõimet, õppimisvõimet. See parandab meeleolu ja heaolu.

Petipiimal on köögis palju erinevaid kasutusvõimalusi. See sobib hästi kartuli- või muude köögiviljapannkookide, tilli või praetud sibulaga kartulite, praetud munaga kartulite juurde. Sellest saab valmistada puuviljasmuuti, jahutuskastme, kastme või liha marinaadi. Petipiim sobib ka hapendatud leiva alustamiseks või kookide katteks.

Varem rääkisime teile, kuidas linaseemnetest jooki valmistada.

Elu Hakkid