Küpsetatud krevetid on tõeline pidu Vahemere köögi fännidele. Õrnade, mahlaste mereandide kombinatsioon kreemja, aromaatse fetaga on maitseparadiis. Ideaalne romantiliseks õhtusöögiks või nädalavahetuse lõunasöögiks. Mõne lihtsa koostisosaga saate luua elegantset rooga. Vaadake meie retsepti.
Krevetid sobivad suurepäraselt, kui soovite valmistada ainulaadset ja originaalset rooga. Nad ei ole mitte ainult väga maitsvad, vaid sisaldavad ka hea koguse valku ja vähe rasva, mistõttu sobivad nad ideaalselt tervislikku menüüsse. Neid saab valmistada mitmel moel ja järgmises artiklis räägime, kuidas valmistada küpsetatud krevette tomatikastmes koos hapuka fetajuustuga. Roog tuleb väga maitsev ning küüslaugu, tüümiani ja pune kombinatsioon muudab selle eriti aromaatseks.

Küpsetatud krevettide retsept
Selle retsepti valmistamiseks vajate järgmisi koostisosi:
400 g tomatikonserve, 200 g krevette, 80 g fetajuustu, 15 ml oliiviõli, 1 suur sibul, 2 küüslauguküünt, näputäis pune, näputäis magusat punast pipart, soola ja pipart maitse järgi, paar oksa tüümiani.
Valmis roog maitseb kõige paremini koos värske baguette’i või röstitud leivaga koos oliiviõliga.

Kuidas valmistada küpsetatud krevette?
Võite kasutada värskeid või kooritud külmutatud krevette. Kui valite teise variandi, sulatage ja koorige need. Keerake ühe otsustava liigutusega pea ära, rebige jalad lahti ja libistage saba maha. Seejärel eemaldage ettevaatlikult kogu krevettide kest. Lõigake seljaosa lahti ja eemaldage seedeelundite mustad veenid. Loputage krevetid vee all ja kuivatage paberrätikuga põhjalikult.

Tükeldage sibul ja praadige oliiviõlis koos pressitud küüslauguga. Seejärel lisage kooritud ja puhastatud krevetid, kuni need on kenasti pruunistatud. Kui krevetid on valmis, lisage tomatid, vürtsid ja segage kõik ettevaatlikult läbi. Kandke panni sisu ahjuvormi ja murendage peale kogu juust. Jagage ka tüümianioksad laiali.
Asetage nõu 100 kraadini eelsoojendatud ahju ja küpsetage, kuni juust hakkab sulama.
Serveeri pärast ahjust välja võtmist baguette’i või muu lemmiktoormega.
Oleme teile varem rääkinud, kuidas valmistada kiiresti lihtsat ja maitsvat pirukat hakkliha ja kartuliga.