Kuidas te säilitate kurgid? On üks koht, kus nad püsivad kaua värskena

Kuidas te säilitate kurgid? On üks koht, kus nad püsivad kaua värskena

Krõbedad ja mahlakad kurgid on suurepärane lisand võileibadele või salatitele. Kahjuks võivad nad juba ühe päeva pärast kaotada oma meeldiva tekstuuri ja muutuda liiga pehmeks. Kuidas säilitada kurke, et need kaua värskena püsiksid? Nende säilitamiseks on ideaalne koht.

Pole midagi hullemat kui pehmenenud ja umbmikus olevad kurgid. Köögivilju tuleb lihtsalt õigesti säilitada, et nad ei kaotaks liiga kiiresti oma krõbedust. Uuri välja, kas hoiad kurke õiges kohas.

Miks kaotavad kurgid kiiresti oma värskuse?

Kurgid on köögiviljad, mis koosnevad kuni 96 protsenti veest. See muudab need nii krõbedaks kui ka mahlakaks. Roheline koor ei kaitse aga niiskuse kadumise eest, mistõttu muutub köögivili aja jooksul pehmeks, ebameeldivaks ja kõlbmatuks. Kurgid on tundlikud tingimuste suhtes, milles neid säilitatakse. Kui need on liiga madalal temperatuuril, muutuvad nad kiiresti vesiseks ja kaotavad oma kõvaduse. Ka külm õhk võib põhjustada „leegitsemist“. – Köögivilja nahale tekivad ebameeldivad tumedad laigud.

Kuidas te säilitate kurgid? On üks koht, kus nad püsivad kaua värskena

Veelgi enam, nende peitmine sahtlisse koos mõne toiduga kiirendab ka nende riknemisprotsessi. Kurgid on vastuvõtlikud etüleengasele, mida eraldavad teised puu- ja köögiviljad, näiteks õunad, banaanid või tomatid. See kiirendab valmimist, mistõttu rohelised köögiviljad riknevad kiiremini. Sarnane efekt tekib, kui hoiate kurgid köögilauas, kuumuses. Ka need valmivad kiiresti üle ja on tarbimiseks kõlbmatud.

Kuidas säilitada kurke?

Mida saate teha, et köögiviljad jääksid kõvaks, krõbedaks ja maitseküllaseks? Tähelepanu tuleks pöörata sellele, kuidas kurgid säilitada. Õige temperatuur on vahemikus 10-13 kraadi Celsiuse järgi. Köögiviljad on hea mõte panna kodus jahedasse panipaika või külmkapis eraldi köögiviljakambrisse (tavaliselt kõige madalamale tasandile). Oluline on, et kurgid ei satuks liiga lähedale külmiku tagaseinale, kus on alati jahedam. Parem on juba parem panna need uksel asuvasse sahtlisse, kus temperatuurid on kõrgemad.

Kuidas te säilitate kurgid? On üks koht, kus nad püsivad kaua värskena

Ärge pange kurgid ka plastpakenditesse. Need hoiavad niiskust ja põhjustavad köögiviljade kiiremat mädanemist. Selle asemel on palju parem, kui mähkida need paberrätikusse ja panna õhulisse anumasse. Samuti ärge pange kurgid teiste köögiviljade või puuviljade, eriti pirnide, banaanide, õunte, aprikooside, kiivide, tomatite ja avokaadode lähedusse. Nii kaitsete neid kiirendatud küpsemise eest.

Kuidas säilitada kurke? Kui teil on kodus jahe panipaik, siis on kõige parem hoida köögivilju õhulises konteineris just selles ruumis. Korteris hoia kurke külmiku uksel asuvas sahtlis või spetsiaalses köögiviljasahtlis. Kata need paberrätikuga või pane need õhulisse karpi. Jälgi aga, et läheduses ei oleks etüleeni eraldavaid tooteid.

Kuidas te säilitate kurgid? On üks koht, kus nad püsivad kaua värskena

Juhul, kui sulle on antud või ostetud liiga palju kurke ja sa tead, et sa ei söö neid pikka aega, on kõige parem teha neist koduseid konservikesi. Marineerige neid äädika- või sinepi-mee-marinaadis või marineerige neid ja nautige köögiviljade ainulaadset maitset ja nende väärtuslikke tervist edendavaid omadusi.

Varem rääkisime teile, kas lambaliha on tervislik.

Elu Hakkid