Kellelegi ei ole vaja meelde tuletada rohelise tee tervist edendavaid omadusi. Hiinast pärit jook soodustab organismi detoksikatsiooni ja omab ka antioksüdantset mõju. Siiski selgub, et on olemas teatud tüüpi roheline tee, mida nimetatakse püssirohuks. Millised on selle omadused, millised omadused tal on ja kuidas seda valmistada? Meie vastame.
Püssirohutee
Gunpowder on üks rohelise tee liik . See on saanud oma nime lehtede välimuse järgi, mis on tihedalt kokku keeratud, mistõttu meenutavad need püssirohtu. Gunpowderi rohelist teed toodetakse Hiina Zhejiangi provintsis, mis asub Kesk-Kuningriigi idarannikul. Toodet iseloomustab üsna omapärane maitse – kergelt astringentne ja kergelt ürdine, kuigi palju sõltub valmistamisviisist.

Roheline püssirohutee sisaldab antioksüdante – ühendeid, mis toetavad vabade radikaalide vähendamist organismis. Lisaks võib see avaldada põletikuvastast mõju ja aidata kaasa organismi detoksikatsioonile. Lisaks aitab see regulaarselt juues kiirendada ainevahetust. Roheline tee võib toetada ka südame-veresoonkonna süsteemi ja mõjub soodsalt neerudele.
Mis vahe on püssirohelisel rohelisel teel ja senchal?
Mõned inimesed võivad küsida , mille poolest erineb püssiroheline tee senchast. Gunpowderit iseloomustab eriline tootmisprotsess – lehed rullitakse väga tihedalt kokku, mis muudab need püssirohu sarnaseks. Sencha, mis on Jaapanis väga populaarne, valmistatakse auruga kuumutatud lehtedest.

Need kaks teed erinevad ka maitse poolest. Gunpowderit iseloomustab intensiivsus, tüsedus ja taimne järelmaitse. Sencha seevastu on maitselt õrnem ja värskendavam, õrnade puuviljanootidega.
Kuidas valmistada püssirohu rohelist teed?
Kuidas ma peaksin tõmbama püssirohu rohelist teed? Pane umbes pool teelusikatäit teed tavalisse tassi ja täida see 75-80-kraadise veega. Kogu asja tuleks tõmmata umbes 2-3 minutit . Jälgi aega, sest selle ületamine muudab joogi palju kibedamaks. Pärast keetmist tuleb teelehtedest lahutada.

Oluline on märkida, et püssirohtu võib uuesti tõmmata. Seda ei tohiks siiski rohkem kui 3 korda tõmmata. Lisaks tuleb iga keetmisprotsessi pikendada umbes 30 sekundit.
Varem rääkisime teile, kuidas linaseemnetest jooki valmistada.