Krõbe leib tervisliku soolestiku jaoks. Lisage kindlasti need 2 koostisosa juurde

Krõbe leib tervisliku soolestiku jaoks. Lisage kindlasti need 2 koostisosa juurde

Saate hõlpsasti valmistada kliidega leiba oma köögis. See on väga tervislik hommikusöögivariant, mis sisaldab rohkelt kiudaineid, mis aitavad hoolitseda tervisliku seedetrakti ja tasakaalustatud toitumise eest. Seda retsepti kasutades saad leiva, mis on keskelt elastne ja pehme, kuid millel on ka krõbe koorik.

Kuni viimase ajani arvati, et leib ei sobi kaalulangetamisdieedi ajal söömiseks. Tänapäeval on hästi teada, et see on toitumismüüt. Mõistlikes kogustes süües võib leib olla osa tasakaalustatud toitumisest. Siiski on oluline teha häid toitumisvalikuid. Seepärast proovige keiseripullide ja võiga kaetud kuklite asemel süüa täisterast valmistatud leibu ja sämpleid. Alljärgnevas artiklis räägime teile, kuidas valmistada kliidega leiba. Täisterajahu, linaseemned ja kaerakliid on suurepärased toidukiudude allikad, mis teevad soolestiku korda, kiirendavad ainevahetust ja tagavad küllastumise pärast sööki. Sellest leivast valmistatud võileivad sobivad ideaalselt tervisliku hommiku- või õhtusöögi aluseks.

Krõbe leib tervisliku soolestiku jaoks. Lisage kindlasti need 2 koostisosa juurde

Kliiduleiva retsept

Enne küpsetamist valmistage ette sobiv küpsetusplaat. Sobib hästi 22 × 15 cm suurune ristkülikukujuline küpsetusvorm. Selle leiva valmistamiseks vajate:

  1. 300 ml vett,
  2. 200 g täisterajahu,
  3. 180 g leivajahu,
  4. 50 g kaerakliisid,
  5. 20 g linaseemneid,
  6. 3 supilusikatäit mett,
  7. 2 supilusikatäit rapsiõli,
  8. 2,5 teelusikatäit kuivpärmi,
  9. ½ teelusikatäit soola.

Serveeri valmis leiba koos valguallikaga, näiteks munade, kodujuustu, hummuse või kalapastaga, ja portsjoni värskeid köögivilju, näiteks avokaado, tomat või kurk. Nii saate hõlpsasti koostada tervisliku ja täisväärtusliku söögi.

Krõbe leib tervisliku soolestiku jaoks. Lisage kindlasti need 2 koostisosa juurde

Kuidas teha kliidega leiba?

Sega köögikombaini kausis vesi, pärm, rapsiõli ja mesi. Segage, kuni pärm on lahustunud, seejärel pange 10 minutiks kõrvale. Segage eraldi kausis kliid, täisterajahu, leivajahu, linaseemned ja sool. Lisage kuivad koostisained märgade hulka, seejärel sõtke tainast pärmitaignakonksuga köögikombainis. Kata kauss linase lapiga ja lase umbes 1 tund kerkida.

Kandke tainas üle jahvatatud küpsetusplaadile. Vormige tainas leivaks ja asetage see küpsetuspaberiga vooderdatud 22×15 suurusesse leivavormi. Lase kerkida umbes 45 minutit. Kuumuta ahi 190 kraadini. Asetage leib koos kliidega sisse ja küpsetage umbes 30 minutit või kuni leib on kenasti kuldne ja teeb põhja koputamisel õõnsa heli.

Krõbe leib tervisliku soolestiku jaoks. Lisage kindlasti need 2 koostisosa juurde

Võtke leib ahjust välja ja laske 5 minutit jahtuda. Seejärel võtke vorm välja ja laske leival jahtuda riiulil. Ärge lõigake leiba enne, kui see on saavutanud toatemperatuuri. Säilitage leiba toatemperatuuril leivaküpsetuspannil või suletud anumas. Kasutage see ära 3 päeva jooksul. Värskeid leivaviilusid on kõige parem nautida võiga, koos värskete ja kvaliteetsete külmutatud saiakestega.

Varem rääkisime teile täiusliku pärmitaigna retseptist.

Elu Hakkid