See köögiviljade lihapallide retsept sobib ideaalselt siis, kui kodus pole nii-öelda midagi. Need maitsevad suurepäraselt ka külmalt, nii et võid neid teha vahepalaks reisile või karbilõunaks.
Toidunipp kategooriast „mida maja andis“ tuleb alati kasuks. Taimsed lihapallid ei ole aga mitte ainult „hädaolukorraks“ suurepärased. Sa hindad neid ka lihtsa õhtusöögi, supi kõrvale või vahepalana. Lisaks on see ka hea viis saada köögivilju lastele, kellele need ei meeldi.
Selles retseptis praetakse neid klassikaliselt õlis – mis teeb need kaunilt krõbedaks. Kuid võid neid ka ahjus või sobiva küpsetuspaberiga vooderdatud kuumaõhufritüüris praadida. Siis on nad veidi kuivemad, kuid samuti head.

Põhisegu
Taimsete lihapallide jaoks on vaja 1 suurt kartulit, porgandit ja sibulat. Neile lisatakse suvikõrvits ja lõpuks steriliseeritud mais. Aga sa võid koostisosi varieerida – kasuta näiteks juur- või juursellerit, brokolit, lillkapsast, vanemat karulauku või porrulauku.
Oluline on lasta riivitud köögiviljadel veidi aega puhata ja seejärel kogu vabanenud vedelik välja pigistada. Sideaineks on munad, jahu ja riivsai. Retseptis loetletud koostisosadest saab umbes 8 lihapalli – kuid te võite hõlpsasti kohandada kogust vastavalt oma vajadustele ja kodustele varudele.

Taimsed lihapallid
Valmistusaeg: 30 minutit
Koostisosad:
- 1 porgand
- 1 kartul
- ½ suvikõrvitsat
- 1 sibul
- 50 g maisi (võib ära jätta)
- 1 muna
- 50 g jahu
- 25 g riivsaia
- taimeõli

Varem rääkisime teile, mis on rabarber ja mida sellest teha saab.