Chicken piccata on itaalia-ameerika lemmik: soolased kana rinnad, mis on praetud võises kreemjas kastmes.
Sõelu 1/2 tassi jahu 🥣 ning maitsesta soola ja pipraga 🧂.

Kuumuta 2 spl oliiviõli 🫒. Võta 4 nahata ja kondita kanarinda 🍗, veereta need jahus, eemalda üleliigne.
Lisa kana pannile 🍳 ja küpseta kaaneta keskmisel kuumusel 5 minutit. Pöörake rinnad ümber ja küpsetage veel 5 minutit või kuni need on küpsed.

Haki 1 väike šalottsibul 🧅 peeneks ja lisa pannile. Seejärel lisa 2-3 küüslauguküünt🧄, 6 oksa värsket tüümiani (või 1 tl kuivatatud) ja prae umbes minut.
Riivi 1 sidruni koor 🍋 ja lisa pannile. Seejärel pigista poolest sidrunist mahl välja ja vala sisse 1/2 tassi kanapuljongit või vett. Maitsesta soola ja pipraga maitse järgi.

Lisa 2 spl võid 🧈 ja küpseta veel 3 minutit, kuni kaste pakseneb.
Vahepeal viiluta 2 küpset tomatit 🍅 ja laota taldrikule. Lisa 3 väikest hakitud paprikat 🌶 ja 1 väike šalottsibul (või punane sibul).

Puista köögiviljadele meresoola, lisa murendatud fetajuust 🧀, 1/2 tl kuivatatud pune ja soovi korral erksama maitse saamiseks värsket piparmünti. Nirista kõike oliiviõliga.

Head isu! 😋
Varem rääkisime teile, kuidas valmistada mahlast Toscana kana kreemjas kastmes.