Ainult üks koostisosa Alex Guarnaschellilt ja teie munapuder on maailma parim

Ainult üks koostisosa Alex Guarnaschellilt ja teie munapuder on maailma parim

Kuna mul on alati kiire, siis munapuder on olnud mu lemmik kiire ja tervislik hommikusöök nii kaua, kui ma mäletan. Tegelikult oli see esimene roog, mida ma küpsetama õppisin!

Mul oli alati külmkapis või isegi otse pliidi kõrval karp mune! Ja pann tundus pidevalt tulele panemist ootavat. Seega otsustasin, et on aeg lisada oma lemmikroale uus koostisosa.

Kui ma olen alati olnud lihtne mees ja kasutanud ainult soola, siis kui ma esimest korda nägin Alex Guarnaschelli ühest koostisosast koosnevat parima munapudru retsepti… teadsin, et pean seda proovima.

Vaid väikese tilga sojakastmega avas Guarnaschelli minu jaoks täiesti uue maitsemaailma!

Ainult üks koostisosa Alex Guarnaschellilt ja teie munapuder on maailma parim

Üldiselt on see vaid väike erinevus teie tavalisest munapuderprotseduurist. Murra kaussi neli muna, lisa 2 tl koššersoola, võid lisada ka pool tl pipart, 2 tl sojakastet ja supilusikatäis vett. Iisraeli kokkade nõuanded: ärge kasutage koššersoola asemel lauasoola. Asi on selles, et koššersool on palju vähem soolane kui lauasool!

Kui koostisosad on klopitud, kuumutage õli pannil kõrgel kuumusel. Kui või on sulanud ja panni katnud, keera kuumus madalaks ja vala munasegu hulka. Segage mune umbes minut, seejärel laske neil enne uuesti segamist 15–30 sekundit seista. Pärast veel paariminutilist segamist eemaldage pann tulelt: soovime, et munad oleksid kohas, kus nad on veidi tardunud, kuid näevad siiski niisked välja.

Ainult üks koostisosa Alex Guarnaschellilt ja teie munapuder on maailma parim

Kuigi ma pole kunagi varem munadele sojakastet lisanud, meeldis see retsept mulle väga! Kastme maitse ühineb kaunilt iyatsi võise, magusa maitsega, luues suus ideaalselt tasakaalustatud buketi. Kuid isegi seda retsepti saab paremaks muuta, kui asendada osa soola rohkema sojakastmega ja kaunistada mune hakitud rohelise sibulaga, mis täiendab kastme maitset.

Aasia köögi austajatele pole see ilmselt uudis, kuna jaapanlased lisavad paljudele munaroogadele sojakastet. Näiteks shoyu tamago (ramen-nuudlite peale asetatud pehme keedetud munad) saavad oma kuldpruuni värvi, kuna need on marineeritud sojakastmes.

Ainult üks koostisosa Alex Guarnaschellilt ja teie munapuder on maailma parim

Järgmine kord, kui hakkate munaputru valmistama, kontrollige, kas teie köögis on sojakaste. Teie maitsemeeled tänavad teid!

Varem kirjutasime, kuidas Lara Lee retsepti järgi tom yum praeriisi valmistada.

Elu Hakkid