Parim külma liha asemel võileibade jaoks. Röstitud sealiha kaela teete kodus

Parim külma liha asemel võileibade jaoks. Röstitud sealiha kaela teete kodus

Röstitud seakael on lihtsaim idee suure lihatüki valmistamiseks kogu perele. Kõige paremini maitseb see jahutatult külma lihana võileibade jaoks. Kuidas seda valmistada nii, et see oleks pehme, hästi maitsestatud ja mahlakas? Siin on mõned nõuanded.

Röstitud sealiha kaelas on teistmoodi. Maitsev ja aromaatne, sobib ideaalselt võileivalihaks. Tutvu retseptiga, mis läheb alati hästi.

Röstitud seakael – koostisosade loetelu

1,5 kg seakaela, 2 supilusikatäit soola, 1 supilusikatäis majoraani, 1 teelusikatäis kuivatatud pune, 1 teelusikatäis jahvatatud magusat paprikat, pool teelusikatäit suitsutatud magusat paprikat, pool teelusikatäit jahvatatud teravat paprikat, 2 tera kadakamarju, 2 küüslauguküünt, paar tera musta pipart, 3 supilusikatäit rapsiõli.

Lisaks:
paar loorberilehte, 1 teelusikatäis pehmendavat soola.

Parim külma liha asemel võileibade jaoks. Röstitud sealiha kaela teete kodus

Röstitud seakael – retsept

Valmistage marinaad. Jahvatage kõik vürtsid koos õliga mörsris. Koori küüslauk ja suru see läbi pressi. Lisa marinaadile ja sega hoolikalt läbi.

Pese seakael ja tupsuta see paberrätikuga kuivaks. Hõõruge see marinaadiga. Asetage ahjuvormi, katke ja pange vähemalt üheks ööks külmkappi.

Selle aja möödudes võtke liha välja, puistage üle pehmendava soolaga ja dresseerige loorberilehtedega. Asetage ümbrikusse ja sulgege tihedalt. Tehke otstesse terava noaga sisselõiked. Viige seakaelad ahjuvormi.

Parim külma liha asemel võileibade jaoks. Röstitud sealiha kaela teete kodus

Kuumutage ahju 200 kraadini. Küpseta umbes 90 minutit, keerates liha poole aja jooksul ümber.

Jahutage varrukas.

Varem rääkisime teile, kuidas küpsetusplaati rasvast puhastada.

Elu Hakkid