Isetehtud pirukas on sinu kodus igal nädalavahetusel kohustuslik, aga sa ei taha teha järjekordset juustukooki, koogikooki või õunapirukat? Proovi meie maapähklivõi piruka retsepti, mis on täidetud šokolaaditükkide ja pähklitega. Selline magustoit sobib ideaalselt koos tassi teie lemmikteega või -kohviga.
Maapähklivõi kook on tõeline maiuspähklite ja šokolaadiga kookide austajatele. Kook on väga niiske, brownie-taolise tekstuuriga, pähklid aga muudavad koogi meeldivalt krõbedaks. See sobib suurepäraselt magustoiduks või pärastlõunaseks suupisteks, kuid teeb ka igal perepeol silma paista, kuigi see näeb esmapilgul üsna märkamatu välja.

Maapähklivõi piruka retsept
Enne kui asud küpsetama, valmista ette sobiv vorm. Kõige paremini sobib 200 x 200 cm suurune ruudukujuline küpsetusvorm.
Maapähklivõi piruka valmistamiseks vajate:
200 g täisterajahu, 200 g suhkrut, 170 g maapähklivõid, 120 ml piima, 115 g pehmet võid, 2 muna suurusega L või XL, 60 ml rapsiõli, 60 ml 18-protsendilist hapukoort,1,5 tl küpsetuspulbrit, 1 tl vaniljeekstrakti,½ tl soola.
Lisaks:
100 g tumedat šokolaadi, 50 g röstitud maapähkleid ilma soolata, Sõelutage jahu, küpsetuspulber ja sool keskmise suurusega kaussi.

Kuidas teha maapähklivõi kooki
Sega eraldi kausis kokku piim ja koor. Klopi segisti kausis või, maapähklivõi, õli ja suhkur keskmisel kiirusel kreemjaks. Vispelda üks muna korraga, segades pärast igat muna, kuni see on täielikult segunenud. Lõpuks lisage vaniljeekstrakt. Sega madalal kiirusel, lisa jahu- ja piimasegu vaheldumisi kolmes koguses, segades just nii kaua, kuni koostisosad on segunenud.
Murendage šokolaad peeneks ja segage see koos pekaanipähklitega tainasse. Kui teil ei ole röstitud pekaanipähkleid, võite neid ise ahjus valmistada – vaid 15 minutit 200 kraadi juures.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20×20 cm suurusele küpsetusplaadile. Pane see 180 kraadini eelsoojendatud ahju. Küpseta maapähklivõi-kooki 40-50 minutit või kuni see tuleb puhtalt välja.
Võtke küpsetatud toode ahjust välja ja laske enne viilutamist täielikult jahtuda. Säilitage seda külmikus, õhukindlas pakendis, kuni 5 päeva.
Varem rääkisime teile täiusliku pärmitaigna retseptist.