See maitseb hästi ja sisaldab palju vitamiine. Märtsisalat hea õhtusöök ja rohkem

See maitseb hästi ja sisaldab palju vitamiine. Märtsisalat hea õhtusöök ja rohkem

See märtsisalat on väga mitmekülgne roog, mida saab serveerida külmalt – klassikalise salatina – või kuumalt – toitva vahepalana või õhtusöögi osana. Salatist leiad üsna ebatavalise kombinatsiooni kapsast ja marineeritud paprikast. Meie kasutasime valget, kuid võite kasutada ka hapukapsast.

Märtsisalat – koostisosade loetelu

Valmistage ette järgmised koostisosad:

1 kg tükeldatud valget või hapukapsast, 1 väike porru, 150-200 g marineeritud paprikat, 2 küüslauguküünt, 2-3 supilusikatäit õli või võid, 2 supilusikatäit herbes de Provence’i või muid kuivatatud ürte, ½ teelusikatäit köömneseemneid, soola ja musta pipart maitse järgi.

See maitseb hästi ja sisaldab palju vitamiine. Märtsi salat hea õhtusöök ja rohkem

Märtsisalat – retsept

Kui kasutate valge kapsast, koorige välimised lehed, lõigake välja kõvad osad ja hakige kapsas peeneks. Loputa hapukapsas, kui valid selle versiooni, pigista liigne mahl välja ja lõika väiksemateks tükkideks. Puhastage porrulauk ja hakake peeneks.

Kuumuta pannil rasv, viska sisse köömneid ja peeneks hakitud küüslauku, et need hakkaksid hästi lõhnama, siis lisa hakitud porrulauk. Sega, et porrulauk pehmeneks, siis lisa kapsas, lisa vürtsid. Lisage vajadusel 1-2 supilusikatäit vett ja hautage kapsast madalal kuumusel umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades. Lõpuks lisage ribadeks lõigatud paprika, segage ning maitsestage soola ja musta pipraga.

See maitseb hästi ja sisaldab palju vitamiine. Märtsi salat hea õhtusöök ja rohkem

Serveeri märtsisalatit kuumalt, kui oled selle pannilt välja võtnud, või külmalt. See maitseb suurepäraselt koos värske leivaviiluga.

Varem rääkisime teile, kuidas valmistada tervislikku porrusalatit.

Elu Hakkid