Lara Lee tom yum praetud riis: kiire ja maitseküllane Tai roog

Lara Lee tom yum praetud riis: kiire ja maitseküllane Tai roog

Maitserikas nädalasisene eine, mis valmib hetkega

Tom yum praetud riis on ideaalne õhtusöök, kui soovid midagi väga maitserikast, kuid samas lihtsat. See roog on inspireeritud populaarsest Tai supist ja pakub võrratut tasakaalu võõrutava või värske laimilehe, tsitruselise sidrunheina, tulise tšilli ja aromaatse galangali vahel. Poest ostetud tom yum pasta (mina eelistan Maesri toodangut) ning laimilehed on saadaval suuremates supermarketites, Aasia toidupoodides ja veebipoodides.

Lara Lee tom yum praetud riis: kiire ja maitseküllane Tai roog

Kui sul on käepärast eelmise päeva keedetud riis või mikrolaineahjus soojendatav riis, valmib roog eriti kiirelt.


Tom yum praetud riis

Ettevalmistusaeg: 20 min
Küpsemisaeg: 25 min
Portsjonid: 2

Koostisosad:

  • 1,5 spl maapähklioõli või muud neutraalset õli
  • 2 küüslauguküske, kõrgelt hakitud
  • 30 g ingverit, kõrgelt hakitud või riivitud
  • 1 sidrunheinavars (ainult valge osa), peeneks hakitud
  • 3 makruti laimilehte, peened ribad
  • 10 g koriandrit (peotäis), lehed eraldatud, varred peeneks hakitud
  • 2 rohelist sibulat, viilutatud
  • 2,5 spl tom yum pastat
  • 2 tl tomatipastat
  • 12 suurt krevetti (umbes 215 g), puhastatud, kuid sabaga
  • 80 g pruune või valgeid seeni, viilutatud
  • 8 kirsstomatit (umbes 100 g), poolitatud
  • 250 g keedetud ja jahutatud jasmiiniriisi või mikrolaineahjus soojendatavat riisi
  • 1,5 tl kalakastet
  • 1 tl suhkrut
  • 1 laim, sektoriteks lõigatud
  • 2 muna
  • Kurgiviilud serveerimiseks
  • Poest ostetud praetud šalottsibul serveerimiseks

Valmistamine:

  1. Kuumuta wok-pann keskmisel-kõrgemal kuumusel ja lisa 1,5 spl õli. Lisa küüslauk, ingver, sidrunhein, laimilehed, koriandrivarred ja pool rohelistest sibulatest. Kuumuta segades umbes 1 minut.
  2. Lisa tom yum pasta ja tomatipasta ning sega veel 30 sekundit.
  3. Lisa krevetid ning kuumuta segades 1-2 minutit, kuni need on läbinisti valged ja kaetud maitseainetega. Tõsta krevetid tangide abil taldrikule, kuid jäta kaste pannile.
  4. Lisa pannile seened ja sega pidevalt 1 minut. Vajadusel lisa veel veidi õli. Lisa tomatid, kuumuta 30 sekundit.
  5. Lisa riis, kalakaste ja suhkur ning kuumuta veel 1 minut, kuni kõik koostisosad on hästi segunenud ja soojenenud.
  6. Tõsta krevetid tagasi pannile, lisa clejäänud roheline sibul ja sega läbi. Tõsta panni tulelt ja pigista peale laimimahla.
  7. Kuumuta eraldi pann keskmisel-kõrgemal kuumusel ja lisa 1 spl õli. Kui õli hakkab särama, löö munad pannile ja prae 2-3 minutit, kuni munavalged hakkavad kergelt pruunistuma. Alanda kuumust ja lase munavalgetel läbinisti tahkuda.
  8. Jaga riis kahele taldrikule, aseta peale krevetid ja praemuna. Serveeri kurgiviilude, praetud šalottsibula, koriandrilehtede ja laimisektoritega.

Maitserikkus vähese vaevaga

See roog on täiuslik tasakaal värske, võimsa ja kergelt tulise maitse vahel.

Lara Lee tom yum praetud riis: kiire ja maitseküllane Tai roog

Kui armastad Aasia kööki ja soovid midagi uut proovida, on Lara Lee tom yum praetud riis suurepärane valik. Lihtne valmistada, kuid maitserikas ja täiesti nauditav! Kas oled valmis proovima?

Varem rääkisime teile, kuidas teha klassikalist tartiflettet Reblochoni juustuga.

Elu Hakkid